Hoppa till sidans innehåll

DM Uppsala

22 AUG 2018 21:58
Medaljregn över Bålsta IK
  • Skapad: 22 AUG 2018 21:58

I goda vänners lag men ändå i skarp konkurrens har höstomgången av Upplandsregionens distriktsmästerskap hållits under helgen 18-19 augusti. När man ser Armand Duplantis kramas om av konkurrenter under tävlingen är det en anda som man känner igen även bland juniorerna. Det är en anda som grundas tidigt inom friidrotten och hänger igenom livet.

Tävlingen hölls på IFUs utomhusarena och blev därmed invigningstävling för arenan. På plats fanns  15 stycken ungdomar och 7 stycken veteraner, främst i form av tävlande föräldrar för att representera Bålsta IK. Helgen vart fylld av berömvärda insatser och med en uppsjö av personliga rekord som ackompanjerade de totalt 48 medaljer som Bålsta IK belönades med.

Den främsta medaljösen av de alla var Stina Ekengren F12. Stina brukar vara van vid att stå på prispallen men denna helg har hon nog överträffat sig själv. Stina ställde upp och startade i 9 olika grenar och lyckades att kamma hem pallplatser i samtliga grenar. Fem guld, två silver och två brons i startfält som definitivt erbjudit kvalificerad konkurrens. Just F12 är en klass som internt i Bålsta IK innehåller flera starka namn vilket bordar för konkurrens. En konkurrens som sporrar till framgångar under tävlingen. Teamkamraterna Leona Widell och Emmelie Hammarqvist fick även de stå på pallen under helgen. Bäst lyckades Leona med sina 8 medaljer.

Wilma Fjäll F13 passade under tävlingen på att bredda sitt tävlingsprogram med ett par nya grenar. Ett klokt val då det gav ytterligare två brons till henne under helgen och en total samling om 5 medaljer med ett guld i längdhopp i topp.

Flest tävlande från klubben och även flest medaljer stod flicksidan för under helgen. Sammanlagt tog klubbens ungdomar 35 medaljer och av dessa stod flickorna för den absoluta merparten. Utöver redan nämnda medaljörer så tog Tyra Johansson och Linnea Westerberg ett flertal medaljer vardera.

På pojksidan så var det syskonen Ivan och Axel Nilsson som stod för framgångarna. De är två atleter som lever på hoppet och inte räds höjder. Axel tog guld i stavhopp och Ivan som tävlade i mångkamp toppade sin poängserie med en förstaplats i delgrenarna höjd och stav. En serie som noterades som nytt klubbrekord.

Lovisa Ridderstråle

Lovisa Ridderstråle F13 spjut

Leona Widell, F12 stav

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

  

Bålsta Stadslopp logga

 

 

https://www.barncancerfonden.se/lop-och-ge-bidrag-med-balsta-ik

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: 0766285348
E-post: This is a mailto link

Se all info