Hoppa till sidans innehåll

SAYO

08 JUN 2018 21:23
  • Skapad: 08 JUN 2018 21:23

Guld samt klubbrekord för Bålsta IK's friidrottare i helgens tävling

Under helgen den 1-3 juni har den 29:onde omgången av
Sollentuna Athletic Youth Open gått av stapeln på anrika Sollentunavallen och Edsbergs sportfält.

Bålsta IK representerades i kampen om medaljerna av ett mindre team om 4 stycken friidrottare som deltog i 9 olika grenar.

Bäst av alla lyckades Stina Ekengren som kammade hem guldet i 60 meter häck för
flickor 12 efter att först vunnit sitt kvalificeringsheat på 10.45. Det resultatet putsades sedan ytterligare i finalen i vilken hon kom i mål på fina 10.16 vilket även är nytt klubbrekord.

Medaljerna blev under helgen inte så många men Linnea Westerberg lyckades trots allt ta hem ett brons i spjut för flickor 17. Även om det inte gav en medalj så gladdes Linnea faktiskt mer åt sin femteplats i slägga där det tidigare personliga rekordet pulvriserades och bättrades med över metern till 46.72. Av seriens sex kast var hela 3 längre än det gamla personliga rekordet.

Hampus Gull Åhlund noterade under helgen hela tre stycken personliga rekord. Lördagens längdhopp flyttade fram gränsen med ytterligare en decimeter med nytt rekord på 4.14. Söndagen bjöd sedan på ett kombinerat personligt och klubbrekord i 80 m häck, ett rekord som mycket väl kan putsas ytterligare under säsongen då det var långt ifrån perfekt. Dagen avrundades sedan med ett sista personbästa i spjut på 17,16 m.

Fjärde deltagaren för Bålsta IK var Wilma Fjäll som även hon satte både nytt klubbrekord och personligt rekord med sina 10.37 i kvalrundan i 60m häck. Dessutom gjorde hon en stark insats och noterades för en fjärdeplats i höjd. Men med konkurrens från mycket stora startfält lyckades Wilma tyvärr inte nå ända fram till medaljplats, denna gång.

 

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

  

 

Bålstaloppets hemsida

  

 

 

https://www.barncancerfonden.se/lop-och-ge-bidrag-med-balsta-ik

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: 076-628 53 48 (ordf)
E-post: This is a mailto link

Se all info