Hoppa till sidans innehåll

Galoppet - 21 maj 2022


image7s6n9.png

                                                                                                                                                                                                                                                                   

UPPDATERING:


STORT TACK alla som kom och gjorde dagen så bra som den blev. Nu finns resultaten klara, vill någon se målfoto har vi det med :-) Vinnaren av finast lagklädsel på stafetten blev Ponnygänget.

Hör gärna av er med feedback, vi gillar både beröm och tips på förbättringar.

Resultat på jogg.se

Samma resultat på mittlopp.se

Youtube-sändning från loppen 

Tävlings PM 

Tidsprogram GALOPPET

Karta tävlingsområdet

Startlista Ponnygaloppen 

Startlista GALOPPET

Tävlingsledarna
Kristina & Göran

________________________________________________________

Lördagen den 21 maj 2022
Vi välkomnar barn, ungdomar, vuxna, seniorer och elitlöpare i alla åldrar till en härlig löpardag på Bro Park, galoppbanan i Upplands Bro! En unik chans att springa på den 2 km långa rundbanan där publiken kan följa loppen både från läktare och storbildskärmar genom arenans avancerade kameror. Välj mellan kortare lopp eller längre lopp eller varför inte ställa upp med ett stafettlag. Kom och ha roligt tillsammans med grannar, kollegor, kompisar, släkt och vänner! Gott om plats både för löpare och besökare inomhus och utomhus, många platser under tak.


Bålsta IK fyller 40 år

Som en del i vårt jubileumsfirande vill vi återknyta till klubbens historia där vi ordnade lopp på travbanan i Skörby i Bålsta. Nu bjuder vi tillsammans med Svensk Galopp och Stockholms galoppsällskap in till ett helt nytt lopp - Galoppet - på Bro Park. 


Dagen erbjuder också:


Mat och dryck

Våfflor, lasagne, kaffe, drycker, bullar, godis och glass finns till försäljning av Bro Park i caféet inomhus. 


Lopp att välja mellan är:

Barnlopp 200 m: Rekommenderat för barn 3 - 6 år. Barnen springer delar av upploppsrakan. Förälder kan springa med och publik kan heja längs staketet. Drickastation erbjuds längs vägen.
Loppet springs på gräs. Inga nummerlappar och priser till alla.

Barnlopp 400 m: Rekommenderat för barn 7 - 11 år. Barnen springer hela upploppsrakan. Förälder kan springa med och publik kan heja längs staketet. Drickastation erbjuds längs vägen.
Loppet springs på gräs. Inga nummerlappar och priser till alla. 

Medeldistans 800 m: Rekommenderat för 12 år och äldre. Distansen utgör ungefär sista kurvan och hela upploppsrakan. Nummerlappar och individuell tidtagning. Loppet springs på gräset och läggs i utkanten där få hästar sprungit och nära staketet och läktaren där publiken kan heja. Priser till prispallen och som lottas ut på nummerlappen. Alla som slutför loppet får därtill pris. 

Motionslopp 5 km: Rekommenderat för 12 år och äldre. Man kan både lufsa runt och springa fort. Individuell tidtagning och nummerlapp. Loppet springs på asfalt och är sanktionerat samt kontrollerat av svenska friidrottsförbundet. Loppet kan komma att att delas in i seedade startfållor för de som jagar en bra tid på distansen. Priser till prispallen och som lottas ut på nummerlappen. Alla som slutför loppet får därtill pris. OBS! Vinnande kvinna och man kommer med anledning av banrekord få 500 kr i presentkort på XXL!

"Elitloppet" 10 km: Rekommenderat för motions- och tävlingslöpare 12 år och äldre som gillar att springa lopp på en bra tid. Individuell tidtagning och nummerlapp. Loppet springs på asfalt och är sanktionerat samt kontrollerat av svenska friidrottsförbundet. Ett varv är nästan exakt 2 km, vilket gör att du springer 5 varv runt galoppbanan. Loppet kan komma att att delas in i seedade startfållor för de som jagar en bra tid på distansen. Priser till de tre snabbaste i varje klass (dam/herr) och övriga priser som lottas ut på nummerlappen. Banrekord ger i år ett extra pris på 500 kr presentkort från XXL. Eftersom det är första året loppet genomförs betyder det att det går till vinnaren i dam- respektive herrklassen. 

Stafett 5 löpare x 400 meter: Ställ upp med familjen, grannarna, kollegor, träningskompisar osv och ta er ett varv runt på banan. Blanda åldrar, kön osv som ni vill. Priser till prispallen och övriga priser lottas ut i startfältet. Pris även till bästa lagklädsel! Nummerlappar och tidtagning.

Priser
till alla barn. I loppen från 12 år och uppåt är det priser till prispallen samt ytterligare priser som lottas ut på nummerlapparna. På stafetten delas pris ut även för bästa lagklädsel. 

Deltagaravgift: Barn 3-11 år: 100 kr Medeldistans & Motion: 200 kr/lopp, Elit/Tävling 300 kr, Stafettlag 500 kr. 

Anmälan och betalning: Senast fredag 20/5 kl 12.00 på Anmälan Galoppet (mittlopp.se)

Efteranmälan kan göras på tävlingsdagen fram till 1 timme före start, dock senast kl. 11.00 för Elitloppet och Stafetten. Betalning med Swish på plats. 

Nummerlappar: Utdelning på plats i sekretariatet, inga nummerlappar i barnloppen.

Adress: Bro Park, Önsta Allé 1, 197 93 Bro

Praktisk information inför besöket: Inför besöket - Bro Park - Svensk Galopp

Arrangörer: Dagen är ett samarrangemang mellan Bålsta IK, Svensk Galopp, Stockholms Galoppsällskap och Bro Park. 

Friskvårdsbidrag: Skatteverket godtar motionslopp för friskvårdsbidrag. Du får ett kvitto till din mail i samband med anmälan men behöver du eller ditt företag ett mer avancerat kvitto så hör av dig. 

Tävlingsledare: Kristina Glantz Nilsson kristina.nilsson(at)balstaik.se & Göran Johanson 

imagektior.png

Uppdaterad: 16 FEB 2022 20:22 Skribent: Kristina Glantz Nilsson

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info