Hoppa till sidans innehåll

Guld och silver under Surbullespelen

07 JAN 2020 21:32
Allt som glimmar är inte guld, det kan vara bröderna Nilsson också...
  • Skapad: 07 JAN 2020 21:32

Tävlingssäsongen inomhus drar igång på riktigt under januari. En av årets första tävlingar ägde rum på trettondagen i Norrköping. I Stadium arena anordnade Tjalve IF Surbullespelen. Förra året representerades klubben av enbart tjejer. I år hade någon vänt på myntet och på plats för att representera de röda och gula Bålsta IK färgerna fanns två deltagare i form av bröderna Axel och Ivan Nilsson.

Axel deltog i tre grenar i P15-klassen och förbättrade sitt personbästa i två av dessa.
Bästa resultatet uppnåddes i höjd där Axel med ett hopp på 1,59 meter både ökade sitt personbästa med 13 cm och vann hela tävlingen. Axels andra pers sattes i 60 meter häck men var trots det en bit från pallplats. Närmare pallplats var resultatet i stavhopp där ett 3,40 hopp räckte till en fjärdeplats.

Lillebror Ivan deltog i fem grenar i P13-klassen och förbättrade personbästat i tre. Toppade gjorde han med en andraplats i kula på 8,89m följt av personbästa i 200m, 60m häck samt kula

Under senhösten och våren har våra barn och ungdomar tränat i Futurum, Fabriksvägen och Rungården sedan vi avslutade utomhusträningen då vädret blev för kyligt. Viss träning har även förlagts till IFU Arena i Uppsala för att förbereda den nu stundande inomhussäsong. Härnäst efter Surbullespelen väntar för Team ungdom ”Örebro Indoor games”. Ett flertal av klubbens team planerar sedan att tävla i ”Inlagda gurkspelen” i Västerås 18-19 januari följt av inomhus DM helgen efter.

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info