Hoppa till sidans innehåll

Gurkspelen

30 JUL 2018 20:25
Med dunder och brak
  • Skapad: 30 JUL 2018 20:25

Med dunder och brak så krossade Axel Nilsson sitt tidigare stavhoppsrekord i helgens Gurkspel. När han väl landat så var det nya rekordet 2,68 meter och 36 cm högre än det gamla.

”Det gick bra för mig på de flesta grenar i helgen, men mest nöjd är jag med stavhoppet. Jag trodde att jag bara skulle klara ingångshöjden 2,13 m men så klarade jag ytterligare tre höjningar”, säger Axel

Gurkspelen, vilka arrangeras av Västerås Friidrott är en av Sveriges äldsta ungdomstävlingar i friidrott. Helgens arrangemang var det 46 e i ordningen och lockade deltagare främst från Svealand och Götaland men även från södra Norrland och Åland.

Resultatmässigt så gav stavhoppet Axel en 6:e placering i klassen P15 vilket är två klasser över hans egentliga åldersklass P13. Men lottlös vart inte Axel för det, under helgen tog han även en guldmedalj i 60m och två stycken silvermedaljer i 200 meter häck och längd.

Lillebror Ivan tog även han tre medaljer under helgen. Bäst placerade han sig i P11 kula där guldet blev hans efter en stöt på 9.21 meter. Silver vart det sedan i boll (spjutkast för yngre) och medaljserien avrundades med ett brons i längd.

Olle Ekengren, P10, tog även han medalj i boll i form av en guldmedalj kompletterad med ett brons i kula.

Under lördagen så togs det ytterligare ett brons till Bålsta IK i 80 meter häck där Hampus Gull-Åhlund med ett lopp nära sitt personbästa knep en bronspeng i P15 vilket är en åldersgrupp högre än hans normala åldersklass P14.

På flicksidan så sprang Tove Norrby F9 hem två stycken medaljer. På 600 meter vann hon med närmare 2 sekunders marginal och på 60 meter sprangs ett brons hem.

För att återknyta till rubriken så bjöd även årets spel på åska och regn men av det syntes föga när man tittade på de 9 ungdomarna som tillsammans med en senior utgjorde Bålsta IK’s representation under tävlingen.

Prisutdelning F9 600m Tove Norrby, guld

Prisutdelning F9 600m Tove Norrby, guld

Prisutdelning P13 60m Axel Nilsson, guld

Prisutdelning P13 60m Axel Nilsson, guld

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info