Hoppa till sidans innehåll

Inlagda Gurkspelen

25 JAN 2019 19:59
  • Uppdaterad: 25 JAN 2019 19:59

Gurkspelen är en av Sveriges äldsta friidrottstävlingar och som sådan väldigt omtyckt. Till årets tävlingar hade huvudsakligen tävlanden från Mälardalen och Stockholmsregionen lockats men på startlinjen kunde även rejält mer långväga gäster från bland annat Malmö och Skellefteå ses.

Västerås är ju känt som Gurkstaden och när då Västerås IK arrangerar inomhusmästerskap vad är då mer logiskt än att döpa helgens tävling till inlagda Gurkspelen.

Wilma Fjäll 200 m

Helgens höjdpunkt bildligt talat stod Wilma Fjäll för som i en strid om centimetrarna i F14 höjdhopp lyckades glida över 148 centimeter före både tvåan och trean som stannade på 145 centimeter.

Att tävlingen är populär fick Leona Widell känna på när hon i både 60 meter och längd fick möta startfält med mer än 20 startande. Silverplaketten vart hennes i ett oerhört tight 60 meters lopp för F13. Endast 4 ynka hundradelar skilde Leonas tid från en delad guldmedalj. Denna silvermedalj kompletterades även med en bronsmedalj i längd.

Söndagens trupp samlad: Wilma Fjäll, Mollie Gavin, Nike Agerfjord, Hampus Gull Åhlund, Lovisa Ridderstråle, Axel Nilsson

Även Nike Agerfjord visade framfötterna i F14 60 meter och var nära att knipa ett silver men vart distanserad med några få hundradelar vilket gjorde att hon fick nöja sig med ett välförtjänt brons. Hannes Erlingsson hade tiondelarna på sin sida när även han kämpade till sig ett brons på distansen i klassen P13.

Hoppfullt såg det även ut för helgens två sista bronsmedaljörer. Carl Ridderstråle lyckades i form av bättre serie ta sig in på en tredjeplats i P11 höjd. Slutligen tog även Axel Nilsson ett brons i P14 stav.

Ett nytt inslag för Bålsta IK var helgens stafetter. Två olika lag deltog i mixedstafetterna för pojkar och flickor 13 respektive 15. För att vara två till helgen nysammansatta lag får man betrakta de båda femteplatserna som en framgång som bådar gott inför framtiden

Stafettlag FP13 4x200 m  Leona Widell Emelie Hammarqvist Hannes Erlingsson Samir Fekari

 

 

Stafettlag FP15 4x200 m Nike Agerfjord, Wilma Fjäll, Axel Nilsson, Hampus Gull Åhlund 

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info