Hoppa till sidans innehåll

Inlagda Gurkspelen 2020

21 JAN 2020 22:24
  • Skapad: 21 JAN 2020 22:24

Allt eftersom helgerna har gått under januari har möjligheterna att tävla krupit närmare och närmare Bålsta. I början av månaden så avgjordes Surbullespelen i Norrköping med två Bålstaatleter på plats. Därefter följde Örebro Indoor Games där deltagarantalet fördubblats till fyra stycken. Nu innevarande helg bjöd Västerås friidrottsklubb upp till ”Inlagda Gurkspelen” i Westinghouse arena.

Hannes Erlingsson och Ivan Nilsson 60 m

Till tävlingen hade deltagare från stora delar av mellansverige lockats. Och med närheten växte Bålstas representation rejält och på plats fanns hela 27 ungdomar från klubben samt 4 stycken veteraner. De yngsta tävlade i F/P 8 och därifrån spände åldersskalan ända upp till P17 innan steget togs över till veteranerna. Totalt under helgen gjorde klubbens medlemmar cirka 90 starter bara på ungdomssidan.

Emelie Hammarqvist 200 m

Eftersom detta är en av de första tävlingarna under vintersäsongen med mycket tränande och förberedelser innan så var det att vänta att ett stort antal personliga rekord skulle komma att sättas.

Leona Widell kula

Utöver personliga rekord så togs det även ett antal medaljer under helgen. Leo Mandorf P8 lyckades att ta hela två guld. Ett guld i 400m och ytterligare ett i längd. Därutöver lyckades han även att ta ett silver på 60 meter. Leos storasyster Disa har även hon under helgen lyckats bra i medeldistans då hon kammade hem en bronspeng i 600 meter för F10.

Glad Nilsson familj med Rikard bakom kameran

Just medeldistans verkar vara något som är på frammarsch i klubben. Är det månne ett resultat av Magnus Bossons onsdagsträningar? Evelina Lång lyckades i en sekundstrid kämpa sig till ett brons på 800 meter för F13. Slutligen så knep Meja Kjöraas klubbens sista medeldistansmedalj på 400 meter för F8 i en tuff kamp där vilja och kämpartag belönades med ett brons. Klubbens sista bronsmedalj tilldelades Hannes Erlingsson då han i höjd toppade en dag där han i fem av fem grenar lyckats att sätta personligt rekord.

Glada stafettdamer

På veteransidan så togs ett flertal nya klubbrekord, bland annat av stafettlaget som därmed även satte nytt distriktsrekord.

Hampus Gull Åhlund längd

 

 

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info