Hoppa till sidans innehåll
Foto: FOTO: DECA TEXT&BILD Kim

Kim Amb fyra i Europa

18 JUL 2011 10:21
Kim Amb fyra i Europa

På Junior-EM i tjeckiska Ostrava satte Bålstas Kim Amb årsbästa redan i kvalet i spjuttävlingen med 76.71 och levererade sedan i finalen sin i särklass bästa tävling hittills i karriären:

78.53 (pers) - 74.20 - 78.85 (pers igen) - 77.83 (över gamla perset) - 79.48 (pers igen)!  • Skapad: 18 JUL 2011 10:21

– Det var ganska hård konkurrens, riktigt kul att få vara med! konstaterar Kim Amb efter den överraskande fjärdeplatsen i spjutfinalen på JEM22, där medaljerna fördelades på 83-84 meter och Kim överträffade sitt personliga rekord fyra gånger om, 79.48 som längst.
Men Kim var osäker när han kom till Tjeckien, om han över huvud taget skulle kunna vara med och tävla.
– Jag har haft en liten irritation i slemsäcken på kastaxeln, men jag har ätit lite smärtstillande och det funkade bra i kvalet, det kändes mycket bättre och jag var överlycklig efter det. Smärtan kom efter tävlingen i Florö i början på juni.
– Jag kom fel i träningen efter att ha kommit hem från Norge, och det small till i axeln. Helgen efter skulle jag tävla i Göteborg, och det gick inte alls.
– Annars har jag tränat bra och är i en otrolig form. Tänk att få persa tre gånger i samma tävling!
    
Kims mål i Ostrava, förutsatt att det skulle gå att kasta, var att ta sig till final, och väl där ta en poängplats.
 – Att det blev en fjärde plats är bara en bonus! Men jag var ute och jagade 80metersstrecket. Det var riktigt kul att kasta idag, framhåller Kim, som berättar att det var otroligt varmt och inte mycket till vind som störde kastandet.
 – Jag är otroligt lycklig, går omkring med ett fånigt leende, fortsätter han och poängterar att stämningen är väldigt god i den svenska truppen efter den lyckade lördagen med 19 insamlade poäng att jämföras med en under de två första tävlingsdagarna.
Under söndagen ska Kims axel ses över igen och diskussionen tas om det blir några fler tävlingar.
 – Innan hade jag tänkt ta ett brejk, men nu vill jag helst fortsätta tävla, det känns otroligt bra. Jag måste komma in i lite tävlingsrutin. Det är ingen omöjlighet att kasta 82 meter (a-gränsen till VM). Men jag har ingen gameplan.

 

(Bifogad bild är tagen av och tillhör Deca Text & Bild kontakt: This is a mailto link)

 

Skribent: Karin Björklund

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info