Hoppa till sidans innehåll

SM guld till Kim Amb

01 SEP 2019 20:26
Nytt personbästa och guld i Karlstad
  • Skapad: 01 SEP 2019 20:26

I helgen har SM i friidrott gått av stapeln i Karlstad. Ett SM fyllt av fina framgångar vilka bådar gott inför annalkande VM i Doha nu i höst. På plats från Bålsta IK harsjälvklart funnits Kim Amb.

Kim som förra helgen tog hem spjutsegern i Finnkampen med dubbla nya personbästa och ett vinnarkast på 85,89 meter, hela tre och en halv meter före närmste konkurrenten finländaren Lassi Etelätalo. Vid helgens SM visade Kim att förra helgens resultat inte var en tillfällighet.

Tävlingen inleddes med en kvalomgång under lördagen för att följas upp med final under söndagen. Ett upplägg som liknar kommande upplägg i Doha där kval och final kommer ligga på skilda dagar. Därmed provades en taktik som i princip går ut på att maxa under både kval och efterföljande final för att se hur kroppen svarade på belastningen. I kvalomgången landade spjutet nästan på samma längd som under finnkampen och en given plats i finalen var därmed säkrad.

Kim som i finalen kastade sist i varje omgång och därmed kunde bevaka det övriga fältet började första rundan med ett ogiltigt kast och ett kryss i protokollet då spjutet landade utanför kastsektorn. Synd, då det var i häraderna av 85 meter men ändå ett kvalitetsbevis i sig.

Det misstaget korrigerades i andra omgången där ett kast på 84,93 meter placerade flyttade upp Kim till en förstaplats. Omgång tre slutade även det med ett ogiltigt kast.

Men dagens höjdpunkt kom i omgång fyra av finalen. Det kastet var längre än allt annat som Kim kastat. Nytt personbästa och 86,03m segrade SM guldet. Ett kast som i SM sammanhang är det näst längsta genom tiderna. Det är fortfarande en bit kvar men allt mer realistiskt börjar den tidigare drömgränsen på 90 meter att te sig.

Två i tävlingen blev Jiannos Smailos, för namnkunniga känd från både OS2008 och Vårkastet i Bålsta. Jiannos bästa kast kom i första omgång och mätte 76,39meter.

Efter finnkampen och nu SM så blir det med stor spänning som vi ser fram emot kommande VM

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info