Hoppa till sidans innehåll

Surbullespelen 2019

30 AUG 2019 21:41
Inga sura miner här inte...
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 21:41

Helgen 24-25 augusti så var två tuffa tjejer från Bålsta IK på besök nere hos anrika Tjalve Friidrott i Norrköping och deltog i Surbullespelen.

Om bullen var sur må vara hänt men Moa Kjöraas och Tyra Johansson var knappast sura efter helgens tävlande.

Moa som tävlade i klassen F10 deltog i 60m, kast med boll, 200m 600m och slutligen längd. Lördagens första gren var 60 meter där Moa startade i tredje heatet och med en tid på 9.64 endast 5 hundradelar efter heatsegraren kvalificerade sig till finalheatet.

Även i det efterföljande finalheatet så placerade hon sig som tvåa efter att ha vässat tiden från kvalificeringsheatet med ytterligare 5 hundradelar och därmed bröt hon mållinjen endast hundradelen från ett nytt personligt rekord.

Nästa gren på tur under lördagen var boll där visserligen ett nytt personligt rekord sattes vilket i den tuffa konkurrensen resulterade i en mittenplacering i startfältet.

Sista gren och sista personbästa under lördagen sattes i 600 meter där Moa med tiden 2:08.99 var snubblande när att ta ett silver, men en bronsplakett är definitivt något att vara stolt över i ett startfält om 15 tävlande.

Under söndagen fortsatte medaljakten med längd på schemat. Här var startfältet än längre än under lördagen. Efter att Moa hoppat tre av sina fyra försök kunde hon glädjas åt ett nytt personbästa.

I det fjärde och sista trimmades dock resultatet ytterligare och slutade på 3.89 och därmed en tredjeplats även i denna gren.

Men varken dagen eller medaljskörden tog slut där. Kvar på agendan fanns fortfarande både krafter, vilja och medaljer att jaga. Helgens sista gren för Moa var 200 meter, en distans som Moa aldrig tidigare sprungit. En slutlig kraftansträngning och helgens silver var bärgat med en tid på 32,56 sekunder.

Bålsta IK’s andra tävlande i Norrköping var Tyra Johansson i F17. Tyra startade under helgen i två grenar.

Lördagen startades upp för hennes del med 100 meterslopp. 9 startande och i en lätt medvind spurtade Tyra in på en betryggande andraplats.

Man skulle kunna säga att lördagens 100 meterslopp var uppvärmningen för under söndagens längd visade sig att Tyra riktigt hade fått upp farten. En fart som hon förvaltade väl i när hon flög ut över längdgropen. Väl nere med båda fötterna på jorden efter alla hoppomgångar så var guldet i hamn med ett längsta hopp om 4,95 meter.

Som sagt, bullen må vara sur men Tyra och Moa kan känna sig glada och stolta efter helgens fina insatser.

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info