Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsspelen i Eskilstuna

26 APR 2019 05:54
På långfredagen genomfördes en av säsongens sista inomhustävlingar för ungdomar, Ungdomsspelen i Eskilstuna.
  • Uppdaterad: 26 APR 2019 05:54

Från Bålsta IK’s ungdomssektion deltog tre medlemmar. Två av tjejerna kom från tema 07/08 och en från team 09. 

Efter tävlingsdagens slut har deltagarna tagit hem tre silvermedaljer samt satt 11 personliga rekord. Tjejerna deltog i grenarna, 60m, 600/800m, 60 m häck, längd, tresteg samt kula. 

Helgens mest lyckade resultat var Tove Norrbys klubbrekord på 600m för flickor 10 år med tiden 2:08,06. Dessutom lyckats hon med att sätta personliga rekord i bland annat kula.

Till detta skall läggas Evelina Långs personliga rekord på 800m där hon för första gången lyckades med en tid under 3 minuter, nämligen 2:56,48. Evelina lyckades dessutom med att sätta personliga rekord i samtliga fem grenar hon deltog i.

Ännu ett resultat att nämna är Ida Nybergs personliga rekord i kula där hon för första gången passerade 7m, med resultatet 7.04m, vilket räckte till en femte plats i klassen flickor 12 år. Utöver detta resulterade dagen i ytterligare två personliga rekord för Ida, i 60m häck samt tresteg.

En av de viktigaste sakerna från denna helg är den härliga stämning som rådde mellan alla ca 200 deltagare från olika klubbar där tips samt peppning delades frikostigt mellan deltagarna från de ca 20 klubbarna.

Nu summerar vi inomhussäsongen och ser fram emot en tid med utomhustävlingar där vi i Bålsta IK närmast ser fram emot våra egna tävlingar Vårkastet den 25:e maj vilket är en av de större rena kasttävlingar som genomförs, där stora delar av Sverigeeliten i kastgrenarna deltar. Nästa arrangemang är klubbmästerskap den 3-4 juni där vi hoppas på många fina resultat från våra aktiva. Strax därefter genomför Bålsta IK kraftmätningen den 6 juni, vilket är en kvaltävling för Svensk friidrotts satsning på laganda för friidrottare i de nedre tonåren. Denna regionala kvaltävling avslutas senare med en riksfinal i slutet av sommaren.

Utöver detta hoppas vi på många framgångar för våra aktiva i alla de tävlingar som genomförs runt om i landet samt för vissa även utomlands.

 

Skribent: Mats Petersén/Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info