Hoppa till sidans innehåll

Bålsta IK's insamling mot cancer

06 NOV 2019 21:37
Kampen mot cancer kan vinnas, steg för steg....
  • Uppdaterad: 06 NOV 2019 21:37

 

En rosa månad, ett rosa lopp

Med hösten kommer mörkret, men med mörkret kommer också möjligheten att göra skillnad. Minsta lilla ljusglimt gör skillnad I ett annars kompakt mörker. Oktober är den officiella bröstcancermånaden och för femte året i rad så startade Bålsta IK upp sin insamling mot cancer.

Insamlingen är fortfarande öppen men dess höjdpunkt hölls nu under helgen. Under temat “Spring mot cancer” arrangerades årets Cancerlopp, ett givarlopp där de deltagande efter egen förmåga springer, lunkar eller går under en timme inne på Gröna dalens arena.
För varje varv skänker deltagaren en frivillig summa till förmån för cancerforskningen.
Årets insamling arrangerades till förmån för Bröstcancerfonden och klubbens tanke var att kunna bidra med 4000 kr till forskningen mot cancer.

Även om kvällen var kall och kulen så lyste den medmänskliga värmen desto starkare under kvällen där en strid ström av löpare betade av varv för varv. Vid sidan av banan fanns funktionärer som bistod med förfriskningar så att de som kände för det kunde göra ett ”depåstopp” och ta sig ett glas varm saft och en pepparkaka. Loppet avslutades sedan med ett gratislotteri bland deltagarna.

I skrivandes stund har insamling och loppet genererat över 18 000 kr som oavkortat kommer att gå till Bröstcancerfonden och deras viktiga forskning mot Bröstcancer, men än finns möjlighet att bidra.
Med lite god vilja och sista insatser når vi över 20 000kr!

Bålsta IK vill tacka all deltagare under kvällens lopp samt även rikta ett tack till alla bidragsgivera som inte hade möjlighet att deltaga under helgens arrangemang. Frivilliga bidrag är en mycket viktig hörnsten i forskningen mot cancer och tillsammans kan vi, steg för steg, hjälpas åt att vinna mot denna sjukdom.

Slutligen ett speciellt tack till Team ungdoms sponsor som toppade varje deltagare I teamets
bidrag samt Ica Kvantum, Bålsta vars bidrag satte guldkant i på arrangemanget.

Länk till insamlingen
https://egeninsamling.brostcancerforbundet.se/gava/5-12312?fbclid=IwAR28oGXR1QwxqNFMwEw9WSSxbMfgKX9g9huKclf51INIhnou2qjIbITuPTI

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info