Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i JSM

26 FEB 2019 21:18
Brons till Mathilda Björklund och nytt personbästa för Tyra Johansson
  • Skapad: 26 FEB 2019 21:18

IFK Växjö stod i helgen som arrangör för inomhus SM i friidrott för juniorer. Tävlingen hade lockat strax under 600 atleter från Haparanda i norr till Ystad i söder och på plats bland dem som representanter för Bålsta IK var Mathilda Björklund i vikt och Tyra Johansson som tävlade i både 60 meter och längd.

Mathilda har den senaste tiden haft problem med skador och därmed har vinterns inomhussäsong varit ett oskrivet kort. Lagom till inomhus DM i slutet av januari så kände Matilda äntligen att kroppen svarade på träning och var redo att tåla den belastning som tävlande innebär. Resultatet från DM med en andraplats i vikt för kvinnor vart en bra värdemätare på status för kroppen och därmed även grönt ljus för fortsättningen mot helgens SM. Kastserien för SM startade med ett kast strax över 16 meter vilket bättrades i andra kastomgången till 16,51. Helgens bästa kast kom i tredje omgången och nådde 17,12 meter vilket räckte till en bronspeng i K22. Med denna placering tar en något kort inomhussäsong slut för Mathildas del och förberedelser inför utomhussäsongen och Vårkastet i Bålsta tar vid.

F17 60 meter hade till årets SM lockat hela 27 startande i 4 olika försöksheat. Tyra startade i heat två vilket när det var avgjort visade sig vara det heat som fick näst snabbast kvalificeringstid, endast slaget av dagens första heat. Med en putsning av personbästa till nya 8,22 så räckte det inte för att komma vidare till helgens semifinaler i ett startfält där minst 16 säsongsbästa noterades bland medkombatanterna. Under söndagen var det dags för längd men efter lördagens urIaddning i 60 meter fanns inte riktigt krafterna och längdtävlingen slutade med en placering i de nedre regionerna av det även här stora startfältet.

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info