Hoppa till sidans innehåll

Kraftmätningen 2019

09 JUN 2019 16:36
Strålande sol och strålande resultat
  • Uppdaterad: 09 JUN 2019 16:36

Kraftmätningen är en lagtävling inom friidrott för pojkar och flickor i 15 årsklassen.
Tävlingen är riksomfattande och består av 8 kvalificeringstävlingar med en avslutande final i slutet av augusti i Täby.

På nationaldagen hölls i Bålsta en av de kvalificeringstävlingar som föregår höstens final. Tävlingen i Bålsta hade lockat tävlande från Karlstad, Örebro, Västerås, Uppsala samt Stockholmsklubbar i form av Täby, Tureberg, Lidingö, Bromma och Danderyd. Ett väldigt brett startfält som skulle bjuda på knivskarp konkurrens.

Kraftmätningen är som nämndes en lagtävling där man kan ställa upp med antingen flicklag eller pojklag. Dessa båda lags poäng kombineras sedan till ett mixat lag. Ett lag består av mellan 3 och 8 deltagare och tilldelas poäng för sina 3 bästa deltagare i varje gren.

 

Bålsta IK var representerade på både flick och pojksidan. Tre killar och fem tjejer hade inför dagen klätt sig i klubbens färger för att möta konkurrensen men främst utmana sig själva. Med tre startande på killsidan så vart dagen en jobbig utmaning då varje poäng räknas och killarna vart tvungna att starta i så många grenar som de bara orkade till skillnad mot större klubbar som kunde fördela grenarna inom laget och använda grenspecialister.

Trots en slitig dag sattes ett antal nya personbästa av alla tre killarna. Tristan nämnde speciellt sitt personliga rekord i höjd vilket var ett av fyra rekord under dagen. Både Hampus och Axel lyckades att under dagen sätta både personliga och klubbrekord i 80 meter häck. Wilma var den av klubbens tävlande som lyckades bäst under dagen med en fjärdeplats i höjd med 1.49 som nytt personbästa.
Men även Emillie, Nike och Lovisa hade stora framgångar och satte ett flertal nya rekord.

När dagen var slut så hade pojksidan vunnits av Danderyds SK på 11975 poäng följt av Täby IS och Upsala IF. Flicksidan vanns av Upsala IF på 12316 poäng följt av IFK Lidingö och IF Göta. Slutligen i den sammanräknade mixade klassen vann Upsala före Täby och Lidingö.

Martin Westerberg vill från arrangörshåll uttrycka en stor glädje över det fantastiska vädret vilket gör att tävlingshumöret ligger på topp och i kombination med en välsmord funktionärsstab vart det ett nöje att vara värdklubb för ett sådant här mästerskap.

 

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info