Hoppa till sidans innehåll

Örebro Indoor Games

14 JAN 2020 20:18
  • Skapad: 14 JAN 2020 20:18

Helgen har tagit slut och efter tidigare omskrivna Surbullespelen så har denna helg Örebro Indoor Games hållits i fina Tybblelundshallen. Först på plats under lördagens tävling var Hampus Gull Åhlund som under lördagsförmiddagen sprang 60 m häck. Sedan tidigare har han i häck tävlat på höjden P15/84cm men inför inomhussäsongen har han klivit upp en klass och häckarna sätts nu på
P17/91,4 cm. Trots utmaningen med ny högre höjd så slutade loppet med kapad tid och ett nytt personligt rekord. Senare under dagen startade han även i 400m och satte där både nytt personligt samt klubbrekord.

Efter lunch anslöt Emelie Hammarqvist F14 och Nike Agerfjord F15 även de från team ungdom.
Tävlingsdagen började för deras del med 200m där Nike lyckades att sätta ett nytt personligt rekord.
Nikes bästa resultat vart dock söndagens 60 meterslopp där hon under kvalet satte ett nytt pers. med tiden 8.47 sekunder och därmed lyckades att ta sig till final. Senare i finalheatet fightade hon sig till en sjätteplats dryga 3 tiondelar från en pallplats.

Emelies höjdpunkt under helgen blev just F14 höjd där ett nytt personligt rekord sattes med 1,36 meter. Den höjden i sig skulle kunnat motsvara en delad 6:e plats men med en något sämre serie fram dit så resulterade den i en slutlig 8:e plats.  

Tyra Johansson ställde upp i två grenar under helgen. På lördagen så hoppade hon längd och landade där på ett resultat ungefär decimetern under personligt rekord. Under söndagen sprang hon sedan 60 meter. Ett rafflande lopp där målfoto i princip måste ha varit avgörande eftersom marginalen mellan Tyras sjundeplats och sjätteplatsen var endast en hundradel. Två hundradelar snabbare och sjätteplatsen hade varit Tyras. Men med sjätteplatsen hade även en plats i finalen följt som extra bonus. Sammantaget var dock Tyra nöjd med både längd och höjd. Resultaten i båda grenarna ligger i närheten av hennes personliga rekord och detta precis i inledningen av inomhussäsongen.

 

Emelie Hammarqvist under 200 meter F14

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info