Hoppa till sidans innehåll

Svealandsmästerskapen

22 MAR 2019 19:55
Uppland försvarade andraplatsen med hjälp av insatser från Bålsta IK
  • Uppdaterad: 22 MAR 2019 19:55

Den gångna helgen var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen i Tybblelundshallen i Örebro. Laget bestod av 64 stycken 13- och 14-åriga ungdomar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar. 

 Från Bålsta IK var nio stycken ungdomar uttagna till laget: Axel Nilsson, Nike Agerfjord, Wilma Fjäll, Lovisa Ridderstråle, Mollie Gavin, Leona Widell, Emelie Hammarqvist, Hannes Erlingsson och Tim Lindblom.

 

I lagtävlingen verkar Uppland ha etablerat sig på en klar andraplats efter segrande Stockholm som sin vana trogen hamnade högst upp på pallen. Trea kom Västmanland. 

Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop 9 medaljer och mängder av personliga rekord. Den stora truppen var oslagbar på att heja på varandra och det skapades en mycket fin gemenskap mellan de aktiva från de olika föreningarna. Att dessutom få tillbringa natten tillsammans i skolsalar bidrog till ännu bättre lagkänsla.

Av medaljerna tog Bålsta IK:s Axel Nilsson en bronsmedalj i stavhopp för fjortonåringar och strax utanför medaljplats kom Leona Widell sexa både på 60m häck och stav bland trettonåringarna. Det fina med Svealandsmästerskapen är att det inte bara är pallplatser som räknas utan att två deltagare från varje distrikt kan ta mellan 1-18 poäng i varje gren, vilket gör allas insats viktig.

Tävlingsdagarna avslutades med stafett 8x200m. Det blev ingen medalj för Uppland, då de hamnade på fjärdeplats av deltagande distrikt, men med hela fyra uppländska lag och tävlingens starkaste hejarklack fick laget en härlig och ljudlig avslutning på helgen.

Sammanfattningsvis var det en fantastisk tävlingshelg då ungdomarna verkligen satte ”laget framför jaget” och kämpade tillsammans för Uppland! En extra stjärna till alla deltagare som ställde upp i grenar som de normalt inte tävlar i och på så sätt plockade många poäng till Uppland.  Ungdomarna ser redan fram emot Svealandsmästerskapen utomhus som arrangeras av Västmanland i september och då förhoppningsvis med en ännu större trupp från Bålsta IK.

Text: Christina Ridderstråle

Foto: Christina Ridderstråle och Rikard Nilsson

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info