Hoppa till sidans innehåll

VM biljett och rejält personbästa

28 AUG 2019 21:43
Kim Amb visade världsklass under Finnkampen
  • Skapad: 28 AUG 2019 21:43

Att tro på sig själv och aldrig ge upp är något av en nyckel inom all idrott och framför allt inom individuell idrott. Att finna en motivation att varje dag kämpa trots att varken vädret lockar eller kroppen känner att den längtar efter fler upphopp eller armhävningar. Att kämpa för att man vet att en dag kommer solen lysa på en från klarblå himmel och allting kommer klaffa perfekt.

Och just en sådan dag hade Kim Amb i söndags under Finnkampen. Dels sken solen från en klarblå himmel och gjorde livet härligt men än mer och starkare än självaste solen sken Kim Amb då han efter mycket kämpande äntligen fick den sista pusselbiten att falla på plats. Pusselbiten som säkrade VM biljetten. Pusselbiten som fick tvivlarna att lyfta på hatten och inse den klass Kim Amb håller när det stämmer.

Helt plötsligt var det inte bara några futtiga centimeter kvar till kvalgränsens 83 meter och en hägrande VM biljett. Nu var det VM biljett med moms och allt.

Som buret av ren vilja och önskan i blicken svävar spjutet i Kim’s första kast längre än det någon gång tidigare gjort för honom. En innerlig önskan som sakta byts mot glädje och eufori efter många långa sekunder när väl spjutet landar och linjerna kan ge en första hint om att det är långt.

När måttbandet fått säga sitt är dagens segerkast redan klart med 85,89 meter. Ett kast som dels skrivs in som nytt personligt rekord för Kim men även som det näst längsta en svensk någonsin kastat efter Patrik Boden. Som ett ytterligare bevis på ypperlig form så följdes rekordkastet dessutom upp av ytterligare ett kast på 84,88 meter som även det i sig både varit personligt rekord och räckt till en VM biljett. Så med vinst i Finnkampen och två kast över tidigare personbästa och kvalgräns till VM kan man förstå att Kim utstrålade idel lycka under dagen.

Det är med stor stolthet och varmt hjärta hela Bålsta IK gratulerar till vinsten i Finnkampen och önskar dig all lycka i kommande VM.

Skribent: Pär Åhlund
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info