Hoppa till sidans innehåll

Delta i abetsgrupp?

16 JUN 2021 11:51
Vill du hjälpa Bålsta IK att bli ännu bättre på att förebygga risker för övergrepp?
  • Skapad: 16 JUN 2021 11:51

Bålsta IK arbetar i bred bemärkelse för att våra barn och ungdomar ska ha​ en trygg tränings- och tävlingsmiljö. Mot bakgrund av att det inom idrottsrörelsen förekommit (och i värsta fall förekommer) olika övergrepp mot barn och ungdomar har Riksidrottsförbundet tagit fram riktlinjer. Bålsta IK har vidtagit åtgärder för att förebygga olika övergrepp, från kränkningar till grova övergrepp. Dessa åtgärder innefattar såväl framtagande av policydokument till konkreta rutiner såsom att personer som i sitt ideella engagemang kommer i kontakt med barn och ungdomar årligen ska uppvisa förenklat utdrag ur belastningsregistret.

Nu vill Bålsta IK bli ännu bättre på att förebygga risker för övergrepp och vänder oss till alla medlemmar och föräldrar till medlemmar:

Vi önskar tillsätta en arbetsgrupp som dels ska belysa och utvärdera klubbens aktuella arbete, dels komma med konkreta förslag på förbättringsområden. Vi hoppas att många anmäler sitt intresse, men vi tänker oss att arbetsgruppen ska bestå av 4-5 personer. Gruppen kommer att rapportera till styrelsen, men i övrigt arbeta självständigt.  

Vänligen kontakta Lotta Agerfjord  ( senast  15 augusti  )  från styrelsen om du vill bidra till en ännu tryggare föreningsmiljö i Bålsta IK (This is a mailto link). 

Med vänlig hälsning, Lotta och Rikard Styrelsen Bålsta IK

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info