Hoppa till sidans innehåll

Lyckat arrangemang av Svealandstävling Öst

14 SEP 2020 19:32
Bålsta IK arrangerade lördagen 12 sept "Svealandstävling Öst", där 13-åriga pojkar och flickor tävlade i inte mindre än 14 grenar.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 19:32

Tävlingen var en lagtävling där sex unga friidrottare från Bålsta IK representerade Uppland i en kamp med och mot tre distrikt; Stockholm, Gotland och Södermanland. 

Tävlingarna genomfördes i regn och blåst, men stämningen bland både tävlande och funktionärer var ändå på topp. Det märktes att suget efter tävling var stort efter denna sommar då många planerade tävlingar har ställts in. 

Från Bålsta IK tävlade Engla, Evelina, Ivan, James, Max och Vanja. Det slogs flera personliga rekord och vi fick också se Ivan kliva högst upp på prispallen i spjut och Evelina kämpa sig fram till en 3:e plats i 200mh. 
Bålsta IK tackar alla som på kort varsel kunde lägga tid och kraft på planering och genomförande av tävlingen. 

Fotnot.

Svealandsmästerskapen är en lagtävling för 13- och 14-åringar där 9 distrikt tävlar mot varandra. De som tävlar är uttagna att representera just sitt distrikt.  

I år kunde ett "vanligt" Svelandsmästerskap inte utföras eftersom coronareglerna begränsar antal deltagare. Därför fick Svealandsregionen och distrikten tänka nytt. Regionen delades upp i en östlig och en västlig del. I den östliga gjordes även en uppdelning mellan de två olika åldersklasserna.  

Bålsta IK arrangerade därefter en "Svelandstävling" för 13-åringarna, där Gotland, Uppland, Stockholm och Södermanland tävlade. 

 

Postadress:
Föreningen Bålsta Idrottskamrater - Friidrott
Box 109
74623 Bålsta

Besöksadress:
Gröna Dalens IP
74633 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@balstaik.s...

Se all info