SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Bålsta IK
Friidrott
Antidoping
 

Föreningen Bålsta IK verkar för en ren idrott och en klubb fri från doping. Vi vill att:

  • Vinnaren ska kunna glädja sig över en ärlig seger.

  • Förloraren ska kunna känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp.

  • Åskådaren ska vara förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna

    medel och metoder.

Ett steg i antidopingarbetet har varit att vaccinera klubben mot doping i enlighet med Riksidrottsförbundets rekommendation. Läs mer om hur Bålsta IK arbetar för att förebygga doping i vår Antidopingplan.

 

Bålsta IK vill hjälpa sina medlemmar att hålla sig informerade:

Visste du att det är varje idrottsutövares skyldighet att känna till dopingreglerna?  Idrottsutövare är i det här fallet medlem i förening knuten till Riksidrottsförbundet (RF) - från motionär till elit.

Tar du dopingklassade läkemedel?

Det är viktigt att kolla upp om ditt läkemedel är dopingklassat. Det gör du enklast genom att söka efter det i Röd-Gröna listan som Riksidrottsförbundet har tagit fram och som grundar sig på Wada:s dopinglista.

Behöver du söka dispens?

Är ditt läkemedel dopingklassat och det inte finns några tillåtna alternativ, kan du behöva söka dispens i Sverige eller internationellt beroende på vilken nivå du idrottar på. Ta reda på vad som gäller för dig på RF:s hemsida.

Kosttillskott

Riksidrottsförbundet avråder från användning av kosttillskott. Många preparat är otillräckligt kontrollerade och kan innehålla dopingklassade substanser trots att det inte står på innehållsförteckningen. Läs mer om kosttillskott på RF:s hemsida.

Dopingkontroll

Som medlem i Bålsta IK kan du bli utvald till dopingkontroll. För att du ska veta hur en dopingkontroll går till och dina rättigheter och skyldigheter i samband med detta, kan du läsa om dopingkontroller på RF:s hemsida.

 

Med ren idrott som mål! 

 
Våra huvudsponsorer
Sponsorer