SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Bålsta IK
Friidrott
Om Godisjoggen

Godisjoggen startades år 1995 av Bålsta IK som en kul aktivitet för barn. Första året deltog ca 70 barn. 2015 firade vi 20-årsjubileum med ca 900 startande barn. Störst deltagande hade vi 2013 med 1063 barn. Efter önskemål från Håbo kommun har vi senaste åren förlagt Godisjoggen till samma dag som Håbo festdag.

Det har visat sig vara ett framgångsrikt samarbete mellan Bålsta IK och Håbo kommun. Godisjoggen fungerar idag som starten för Håbo festdag vilket vi känner oss stolta över.

Namnet Godisjoggen  är idag ett välkänt och omtyckt namn som numera också blivit ett registrerat varumärke.

Barnen som springer är från 0 till och med 11 år. Banan på 1200 meter startar inne på Gröna Dalens IP, följer en snitslad bana i området runt idrottsplatsen och slutar inne på Gröna Dalens IP igen.

Som anhörig kan du självklart springa med ditt barn hela varvet runt eller också stå efter den snitslade banan och heja fram alla duktiga barn.

Vi har flera ställen man kan köpa startpaketet (Godisjoggkuvert) på, men du kan också göra anmälan via hemsidan www.godisjoggen.se eller, i mån av plats, efteranmäla er på Gröna Dalens IP i god tid innan start.

I startkuvertet får man sin nummerlapp, lite reklam och erbjudanden från våra sponsorer samt information om vår verksamhet i Bålsta IK.

Innan start får barnen ställa sig i åldersfållor för att sedan starta gemensamt när startskottet går. Vissa år har vi haft äran att ha Lasse Åberg som starter. När barnen så småningom kommer till mål, får de diplom/medalj, frukt, glass och en godispåse. Efter loppet kan alla barn pusta ut på innerplan en stund med sina föräldrar, syskon och bekanta. Det finns även försäljning av korv med bröd, kaffe och bullar i vår cafeteria eller på något av de ställen som finns inne på Gröna Dalens IP.

Efter fikastunden och när alla barn kommit i mål arrangeras ett godisregn. Alla som sprungit får ställa sig i sin åldersfålla och därefter startar ett godisregn över barnen. Godisregnet brukar vara en mycket uppskattad aktivitet, det är ju trots allt lördag.

Alla nummerlappar ingår också i ett stort lotteri med många fina priser som våra sponsorer skänkt till loppet. Dragningen sker under loppet så det är viktigt ni kontrollerar om er nummerlapp vunnit innan ni lämnar Gröna Dalen.

 

Ica Maxi anordnar också en tävling, Maxikastet, som bygger på att de tävlande ska kasta en kundkorg så långt som möjligt inne på gräsplanen, denna tävling är öppen för alla som vill delta.

 

 
Våra huvudsponsorer
Sponsorer